otevřít menu
Státy a oblasti
  • Česká Republika
    550
  • Slovensko
    191
  • Polsko
    2
  • Rakousko
    8
  • Maďarsko
    51
  • Slovinsko
    36
  • Chorvatsko
    6
  • Itálie
    2
  • Černá Hora
    0
Karlova Studánka, krásná zimní příroda a klid

Karlova Studánka, krásná zimní příroda a klid

Ubytujte se v útulném hotelu Džbán, který je obklopený jesenickou přírodou, původní budovy připomínají skanzen, přijeďte na několik dní klidu, pohody, nostalgie a především romantiky.

Hlavní budova hotelu Džbán nesla původní název Sloupový dům už od roku 1820. Na hotel Džbán byl přeměněn v roce 1950 a veškeré vnitřní zařízení restaurace a jídelny je původní. V hotelu na vás dýchne atmosféra osmdesátých let, pamětníci si tak mohou nostalgicky zavzpomínat na rekreace ROH v horských zařízeních.

hotel džbán karlova studánka

Vzácným přírodním úkazem je minerální pramen, který najdete jen cca 20 metrů od hotelu – v létě vystřikuje až do výšky 14 metrů, v zimě zamrzá a stává se z něj úžasná ledová homole. Kousek od hotelu je také dřevěný altánek s pramenem s přírodní pitnou, silně mineralizovanou vodou s léčebnými účinky.

Bazén a sudový Thermal Park

Navštivte náš celoroční venkovní Thermal Park, který se nachází v areálu hotelu a je k dispozici pro hotelové hosty i veřejnost. Thermal Park zahrnuje saunu pro 10 osob, venkovní ochlazovací káď a tři velké luxusní koupací sudy s vířivkou a menší bazén s protiproudem. Kapacita každého sudu je 4-5 osob. Teplota vody je okolo 39 °C.

hotel džbán karlova studánka

Každý den si můžete zaplavat ve vyhřívaném hotelovém bazénu, denně pak máte 1 hodinu na to, abyste si užili venkovní sudový Thermal Park - voda v něm je napuštěna léčivým železitým pramenem.

Útulné ubytování a bohatá polopenze

hotel džbán karlova studánka

Ubytujte se v podkrovním pokoji ve druhém patře – těšit se můžete na půdní vestavbu s překrásným výhledem do okolních lesů. Pokoj je vybaven sprchovým koutem, WC a televizí. Samozřejmostí je také připojení k Wi-Fi.

hotel džbán karlova studánka

Lyžování v Pradědově aréně

Pradědova Aréna leží v samém srdci Jeseníků, v malebné lázeňské obci Karlova Studánka.
Aréna se pyšní “modrou” 550 m dlouhou a pravidelně udržovanou sjezdovkou s převýšením 110 m, na jejíž vrchol vás vyveze dvoukotva.

hotel džbán karlova studánka

Pokud nevlastníte lyžařskou či snowboardovou výbavu, rádi vám ji u nás zapůjčíme. Svým dětem můžete dopřát výuku lyžování ve Ski školičce a jistě se nadchnou i pro dětské hřiště s průlezkami.