otevřít menu
Státy a oblasti
  • Česká Republika
    550
  • Slovensko
    191
  • Polsko
    2
  • Rakousko
    8
  • Maďarsko
    51
  • Slovinsko
    36
  • Chorvatsko
    6
  • Itálie
    2
  • Černá Hora
    1
  • Německo
    9
  • Moravskoslezský kraj
    0
Hotel Petrovy Kameny: Přírodní klenot v srdci Jeseníků

Hotel Petrovy Kameny: Přírodní klenot v srdci Jeseníků

Plánujete dovolenou v horách, kde se můžete těšit na úchvatné výhledy a dokonale čistý vzduch? Pak je hotel Petrovy kameny v Jeseníkách tou správnou volbou. Tento hotel, nacházející se v Loučné nad Desnou, vám nabízí nejen jedinečný výhled na skalní útvar Petrovy kameny, ale také perfektní výchozí bod pro objevování nádherných přírodních krás Jeseníků.

Hotel PETROVY KAMENY

Objevte krásy Jeseníků

Hotel Petrovy kameny se nachází v blízkosti mnoha atrakcí a turistických cílů. Přímo nad hotelem se tyčí majestátní hora Praděd, na jejíž vrchol vede cca 2,5 km dlouhá procházka. Během svého pobytu si nenechte ujít návštěvu vodní nádrže Dlouhé stráně, která patří mezi technické divy regionu. Procházku přírodou můžete spojit s naučnou stezkou Bílá Opava, vedoucí od Ovčárny až do lázeňského městečka Karlova Studánka, které je známé svým léčivým ovzduším.

Hotel PETROVY KAMENY

Pokud dáváte přednost relaxaci, navštivte nedaleké lázně Velké Losiny, kde můžete zrelaxovat tělo i mysl. A pro milovníky adrenalinu je v blízkém Karlově bikepark, který nabízí skvělou zábavu pro všechny cyklisty.

Nejvýše položený hotel v České republice

Věděli jste, že hotel Petrovy kameny je nejvýše položený komplexní hotel v České republice? Pobyt zde vám nabízí nejen fantastická panoramata, ale také výjimečně čistý vzduch. Tento hotel je ideálním místem pro všechny, kdo touží po spojení přírody, klidu a pohodlí.

Hotel PETROVY KAMENY

Komfortní ubytování se snídaní nebo polopenzí

Hosté se mohou těšit na ubytování v útulně zařízených pokojích kategorie Deluxe s manželskou postelí velikosti king. Pokud si přejete ještě více komfortu, můžete si vybrat pokoj s balkonem, odkud se budete kochat výhledem na skalní útvar Petrovy kameny a okolní lesy. Každý pokoj je vybaven koupelnou se sprchovým koutem nebo vanou, televizí, Wi-Fi připojením a možností přípravy čaje či kávy. K dispozici je také fén a kosmetika v koupelně.

Hotel PETROVY KAMENY

Během pobytu můžete zvolit variantu se snídaní nebo polopenzí. Bufetové stoly se každé ráno i večer zaplní širokým výběrem pokrmů, které uspokojí všechny chutě. Po dni plném výletů vám přijde vhod sklenka plzeňského piva, které zde čepují.

Wellness a relaxace v Lesních lázních

Pro dokonalou relaxaci jsou zde Lesní lázně. V den příjezdu si můžete užít hodinový vstup do wellness, který je v ceně pobytu. Rezervujte si svůj čas na recepci a nechte se hýčkat ve finské sauně, parní sauně, infrasauně, Kneippově vodoléčebné lázni nebo ve vířivce. K dispozici jsou i různé masáže za zvýhodněnou cenu, a pokud si chcete dopřát více relaxace, můžete si doobjednat další wellness procedury.

Hotel PETROVY KAMENY

Hotel Petrovy Kameny se nachází v Přírodní rezervaci Praděd, která je součástí Chráněné krajinné oblasti Jeseníky. S nadmořskou výškou 1335 m.n.m. patří mezi nejvýše položené hotely v České republice. Díky mimořádně čistému vzduchu a horskému prostředí je tento hotel ideálním místem pro regeneraci i trénink v přírodě.

Od jara do podzimu: Ideální pro turistiku a cyklistiku

Během jara, léta a podzimu je hotel skvělým výchozím bodem pro turisty i cyklisty. Jeseníky nabízí pestrou síť turistických tras a cyklostezek různé náročnosti. Jen pár kroků od hotelu prochází hlavní Jesenická cyklostezka. Oblíbeným cílem výšlapů je hora Praděd s vysílačem, která se tyčí nedaleko hotelu.

Hotel PETROVY KAMENY

Další zajímavou zastávkou je přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé stráně, která láká svou technickou jedinečností. Skalní útvar Petrovy kameny je v bezprostřední blízkosti hotelu a nabízí krásné pohledy. Milovníci naučných stezek mohou vyrazit na stezku Bílá Opava, která vede do lázeňského města Karlova Studánka.

Pro cyklisty hledající adrenalin je v nedalekém Karlově bikepark s moderními tratěmi a lanovkami. Pro hosty hotelu je k dispozici nabíječka pro elektrokola.

Zimní radovánky: Lyže, běžky a skialpy

Díky nadmořské výšce vám hotel Petrovy Kameny garantuje sněhovou pokrývku od prosince až do poloviny dubna. Hotel je skutečným ski in/out – běžkařské tratě začínají přímo před hotelem a první lyžařský vlek se nachází jen 180 metrů od budovy.

Hotel PETROVY KAMENY

Běžecké lyžování: Vzduch a výhledy pro sportovce

Pro milovníky běžeckého lyžování nabízí Hrubý Jeseník jedny z nejlepších podmínek v Česku. Upravené běžecké tratě vedou přímo od hotelu. Trasy jsou vhodné jak pro sportovce, tak pro rekreační lyžaře, kteří si chtějí užít i výhledy na horskou přírodu.

Nadmořská výška 1335 m.n.m. má příznivý vliv na regeneraci těla. Pro sportovce je důležitý i fakt, že trénink v těchto výškách výrazně zlepšuje aerobní kondici.

Sjezdové lyžování: Když sjezdovka začíná před hotelem

Pro sjezdové lyžaře je hotel snovým místem – nejbližší vlek se sjezdovkou Václavák (modrá) je jen 180 metrů od hotelu. O něco dál jsou dostupné také náročnější červené a černé sjezdovky. Jeseníky jsou známé jako „Moravský ledovec“ a nabízejí jedinečné lyžařské podmínky na přírodním sněhu.

Skialpy: Dobrodružství v nedotčené přírodě

Skialpinismus zažívá obrovský boom a okolí hotelu Petrovy Kameny je ideální pro tento sport. Příroda nabízí tichá, zasněžená zákoutí pro výstupy i sjezdy čerstvě napadaným sněhem. Jeseníky, přísné, ale nádherné hory, jsou připravené na vaše dobrodružství.

Hotel PETROVY KAMENY

Respekt k přírodě v CHKO Jeseníky

Hotel Petrovy Kameny se nachází v chráněné krajinné oblasti, proto prosíme všechny návštěvníky o dodržování pravidel pohybu v přírodě. Respektování těchto zásad přispěje k ochraně této unikátní krajiny pro budoucí generace.

Hotel PETROVY KAMENY

Rezervujte si pobyt s polopenzí v luxusních pokojích a užijte si dokonalý horský zážitek!